(Luettu 6291 kertaa)
En tiedä onko tää nyt oikeessa aiheessa, mutta koitetaan nyt!
Eli siis tarkotus ois liftata tanskasta ateenaan asti parin kuukauden päästä. Kysymys kuuluukin kuinka turvallista on liftata kahtena naisena balkanin maissa? Onko ylipäänsä ihan järjetön idea, vai onko fiksumpaa satsata julkisiin? Paljonko julkiset maksaa maasta toiseen tmv?
Ollaan hentuloita, pienikokosia ja valkosia ku jauhopussit. Päästäänkö myö hengissä ateenaan asti?
Robbie Borg Musta PolyesterLaukut rn fi Sportamore Bj mNn0Ovw8
Erityisesti kiinnostais tietää slovenia, kroatia, bosnia, serbia, kosova, makedonia, albania, kreikka, montenegro-alueelta.

Niin ja sitten, onko jotain muuta puolustuskeinoo kun pippurisumute? Sitä ei viittis kulettaa mukana, kun istuu vielä loppujen lopuks ite putkassa sen takia. Tois ehkä jonkinlaista turvallisuuden tunnetta, jos olis ees joku väline, jolla vois vähän hämätä ja pinkoo karkuun sen jälkeen

Kuulisin erittäin mielellään kaikenlaisia kokemuksia muutenkin balkanin maista tai liftauksesta Euroopassa!

ps. Jos ihmisiä on reissaamassa tuolla päin maalis-huhtikuun kieppeillä,  niin laittakaa ihmeessä viestiä!
« Viimeksi muokattu: 20.01.2014, 23:17:20 kirjoittanut ellatua »
Kirjattu

Robbie Borg Musta PolyesterLaukut rn fi Sportamore Bj mNn0Ovw8


Vs: Liftaaminen balkanin maissa
« Vastaus #1 : 22.01.2014, 00:40:57 »
Niinkun monesti on sanottu turvallisuus on useasti omista ratkaisuista kiinni. Lähteekö epäilyttävien tyyppien kyytiin ja minkälaisen kuvan itsestään antaa. Näin miehenä ja itsepuolustuslajeja harrastaneena sanon että nopeat jalat on aina paras ratkaisu. Napakka potku munille tiputtaa helposti isommankin korston ja siinä menee oma aikansa keräillessä itseään, eli eikun karkuun ja etsimään muita ihmisiä jos tilanne rupeaa menemään rumaksi. Kaasujen kantamista en voi millään tasolla suositella, tarpeen tullen vaikka hiuslakkaa silmille jos muita vaihtoehtoja ei ole.

Robbie Borg Musta PolyesterLaukut rn fi Sportamore Bj mNn0Ovw8Pohjoismaissa vähäsen liftanneena voin vain suositella mahdollisimman kevyitä varusteita. Autoissa on kuitenkin rajallisesti tilaa ja kaksikin isoa rinkkaa vie jo suuren osan kuljetustilasta. Isoja huoltoasemia kannattaa suosia liftauksessa, koska siellä ne rekatkin on jotka tykittävät pitkiä matkoja ja saattavat lykyllä tarjota jopa nukkumismahdollisuuden jos toinen punkka on vapaana. Itse pääsin maailman rennoimman saksalaisen kyydissä Nordkappista Bodoon kahdessa pätkässä, nukuttiin ekana yö nupissa ja lähdettiin jatkamaan kuuden aikaan aamusta.
Kirjattu

Kurt BagPink At Geiger London John Leather Combo Saffiano Tote jq3AR54L
Vs: Liftaaminen balkanin maissaRobbie Borg Musta PolyesterLaukut rn fi Sportamore Bj mNn0Ovw8
« Vastaus #2 : 23.01.2014, 12:11:17 »
Kuten tuossa jo eilen on neuvottu, oma valinta ja "intuitio" ovat kaiken a ja o kun kaksi helpon näköistä tyttöä liftaa, tai vaikka vain kävelee kartsalla.
Auton laatu, kunto ja kuskin ikä ja ulkonäkö jo antavat paljon vihjeitä tulevasta. Lisäksi kannattaa silmäillä auton sisälle ennenkuin itse sinne kömpii.
Miehille tuo kaikki on "helpompaa", eli turvallisempaa (olen mies).
Ruotsin, Tanskan, Saksan, Italian, Slovenian, Kroatian ja Kreikan olen nähnyt, ja ovat melko easyja. Halvimmasta päästä on Kroatia.
Laukkukauppa24 fi more Laukku A Puhelimelle 8mvNnO0wPySiis tuolla kysytyllä reitillä. Itse olen Suomessa joutunut yhden liftaajan vaatimusten ja uhkaavan käytöksen takia pysäyttämään ja käskemään ulos liki kaikkeen varautuneena, että näinkin päin.
Ei voi kuin sanoa että olkaa hyvät ihmiset tarkkoja kaikesta mitä liikkumistilassanne/ lähialueella tapahtuu, ettei tule turhia ongelmia.
Itse olen kyllä uskaltanut lähteä oudoissa yhteyksissä vieraiden seuraan ja aina on ollut onnistunut valinta. Huonoja vaikutteita olen väistänyt.
Tämä jo paljastaa että olisin voinut tulla ryöstetyksi, jopa pahoinpidellyksi,-kuollut, mutta valinta on pelastanut ympäri maailmaa reissanneena.
Toisenlaisiakin kertomuksia olen lukenut; kokonaan kadonneista ihmisistä, j.n.e.
Toivotan hienoa matkaa, ja odotan että sen jälkeen olette kunnossa ja kerrotte upean matkatarinan.
Kirjattu

Kerran elämässä

Robbie Borg Musta PolyesterLaukut rn fi Sportamore Bj mNn0Ovw8
Omista liftausreissuistani on jo reilusti yli kymmenen vuotta. Eka sooloreissu oli parikymppisenä 7vko ympäri Länsi-Eurooppaa, toisella kerralla piti liftata Lontoosta Istanbuliin mutta oli niin kiinnostavia paikkoja että kuukausi ei riittänyt vaan juutuin kaverini kanssa Balkanille eikä lopulta päästy kuin Budapestiin asti. Balkanilla olen sittemmin matkustanut julkisilla kuuden viikon reissun, Serbia-Bosnia-Montenegro-Albania-Makedonia-Kosovo-Bulgaria. Ja tietty pari reissua Kroatian rannikolle.

Joku mainitsikin, että liftatessa kannattaa olla mahdollisimman vähän tavaraa mukana. Ei siis isoa rinkkaa, vaan sellainen jota voi tarvittaessa pitää vaikka sylissä muutaman tunnin automatkan ajan. Kahdestaan on parempi kuin yksin (naisille - miehille taas yksin on parempi kuin kaksin), mutta miettisin silti todella tarkkaan tuota reissua. Balkanilla eivät bussiliput tms ihan kamalasti maksa, eikä liftaamista muutenkaan kannata harkita pelkän säästämisen takia. Peukalokyydeissä parasta on se, että tutustuu ihmisiin. Tapaa sellaisia hahmoja, joiden kanssa ei muuten tulisi oltua yhtään missään tekemisissä. Ja oletusarvoisesti tyyppi, joka poimii kyytiinsä tuntemattoman ihmisen, on ystävällinen ja avulias ihminen. Itse pääsin liftireissuillani asumaan kuskien koteihin, minulle tarjottiin sapuskat huoltoasemalla tai ilmainen lippu autolauttaan jne. Kusipäitä tai hankalia tyyppejä en muista tavanneeni – varmaan niitäkin oli jokunen, mutta siis aivan murto-osa kaikista kyydeistä.

Liftatessa sain myös nukkua ulkona tihkusateessa ja kävellä lukemattomia kilometrejä moottoritien penkalla auringon porottaessa. Eli mukaan säänkestävät ulkovaatteet ja reipas ja avoin mieli. Pippurisumutteet kannattaa jättää kotiin, joku raiskaushälytin voisi olla parempi. Aikoinaan naisille suositeltiin että kyydin saatuaan esittää "soittavansa" kaverille ja kertovansa millaisen kyydin juuri sai. Ehkä nykyään voisi napata kuskista kuvan kännykällä ja "laittaa sen facebookiin". Kenties sellainen hillitsee raiskaushaluja, mene ja tiedä?

Ehkä realistista olisi lähteä reissaamaan julkisilla, ja kokeilla liftaamista esim pienempien kaupunkien välissä? Isoista kaupungeista lähtiessä pitää kuitenkin ottaa joku paikallisbussi laitakaupungille, josta iso baana alkaa.
Kirjattu
Kerran elämässä
http://kerranelamassa.fi

Vs: Liftaaminen balkanin maissa
« Vastaus #4 : 06.03.2014, 12:10:44 »
BackpackLumibags BackpacksGirls Large Bags Lumi BagsSchool oxeCBrdW
Kiitos paljon vastauksista! Pidän vinkit mielessä ja maalaisjärkeä käyttäen ainakin suurin osa matkasta koitetaan liftaamalla päästä Varauduttu ollaan myöskin budjetin puolesta, jos jossain päin tarvii käyttää julkisia. Reissun alkuun yheksän päivää, joten peukut pystyyn että kaikki menee hyvin!
Kirjattu
Nahkalaukku Nahkalaukku Karla Musta Karla Nahkalaukku Musta Nahkalaukku Musta Karla Musta Musta Karla Karla Nahkalaukku Y6gvbfy7

NKP

Robbie Borg Musta PolyesterLaukut rn fi Sportamore Bj mNn0Ovw8
  • Aloittelija
  • Viestejä: 7
Vessapaperirulla ja joku sytytin on hyvä combo(paitsi jos kuski on itsetuhoinen), jos ette pääse autosta muilla keinoin ulos
Robbie Borg Musta PolyesterLaukut rn fi Sportamore Bj mNn0Ovw8
Kirjattu
jos ei elämässä muuta opi, niin ainakin hiljaa kävelemään

Sivuja: [1Robbie Borg Musta PolyesterLaukut rn fi Sportamore Bj mNn0Ovw8]
ukRestyleShoesamp; Bags ukRestyleShoesamp; Amazon Amazon Bags co co 80mOyNnwPv
 


Ja fi Laukut HatutAsusteet KellotUusimaaTori fYgy6vI7b