(Luettu 6291 kertaa)
En tiedä onko tää nyt oikeessa aiheessa, mutta koitetaan nyt!
Eli siis tarkotus ois liftata tanskasta ateenaan asti parin kuukauden päästä. Kysymys kuuluukin kuinka turvallista on liftata kahtena naisena balkanin maissa? Onko ylipäänsä ihan järjetön idea, vai onko fiksumpaa satsata julkisiin? Paljonko julkiset maksaa maasta toiseen tmv?
Ollaan hentuloita, pienikokosia ja valkosia ku jauhopussit. Päästäänkö myö hengissä ateenaan asti?
Tumi SamsoniteDelseyBj rn Ja Matkalaukut Borg Vertailussa Qtdsrh
Erityisesti kiinnostais tietää slovenia, kroatia, bosnia, serbia, kosova, makedonia, albania, kreikka, montenegro-alueelta.

Niin ja sitten, onko jotain muuta puolustuskeinoo kun pippurisumute? Sitä ei viittis kulettaa mukana, kun istuu vielä loppujen lopuks ite putkassa sen takia. Tois ehkä jonkinlaista turvallisuuden tunnetta, jos olis ees joku väline, jolla vois vähän hämätä ja pinkoo karkuun sen jälkeen

Kuulisin erittäin mielellään kaikenlaisia kokemuksia muutenkin balkanin maista tai liftauksesta Euroopassa!

ps. Jos ihmisiä on reissaamassa tuolla päin maalis-huhtikuun kieppeillä,  niin laittakaa ihmeessä viestiä!
« Viimeksi muokattu: 20.01.2014, 23:17:20 kirjoittanut ellatua »
Kirjattu

Tumi SamsoniteDelseyBj rn Ja Matkalaukut Borg Vertailussa Qtdsrh


Vs: Liftaaminen balkanin maissa
« Vastaus #1 : 22.01.2014, 00:40:57 »
Niinkun monesti on sanottu turvallisuus on useasti omista ratkaisuista kiinni. Lähteekö epäilyttävien tyyppien kyytiin ja minkälaisen kuvan itsestään antaa. Näin miehenä ja itsepuolustuslajeja harrastaneena sanon että nopeat jalat on aina paras ratkaisu. Napakka potku munille tiputtaa helposti isommankin korston ja siinä menee oma aikansa keräillessä itseään, eli eikun karkuun ja etsimään muita ihmisiä jos tilanne rupeaa menemään rumaksi. Kaasujen kantamista en voi millään tasolla suositella, tarpeen tullen vaikka hiuslakkaa silmille jos muita vaihtoehtoja ei ole.

Tumi SamsoniteDelseyBj rn Ja Matkalaukut Borg Vertailussa QtdsrhPohjoismaissa vähäsen liftanneena voin vain suositella mahdollisimman kevyitä varusteita. Autoissa on kuitenkin rajallisesti tilaa ja kaksikin isoa rinkkaa vie jo suuren osan kuljetustilasta. Isoja huoltoasemia kannattaa suosia liftauksessa, koska siellä ne rekatkin on jotka tykittävät pitkiä matkoja ja saattavat lykyllä tarjota jopa nukkumismahdollisuuden jos toinen punkka on vapaana. Itse pääsin maailman rennoimman saksalaisen kyydissä Nordkappista Bodoon kahdessa pätkässä, nukuttiin ekana yö nupissa ja lähdettiin jatkamaan kuuden aikaan aamusta.
Kirjattu

Elliatt Naisten Vaatteet Poet Muoti Print Jv545822017 Mekko XuPkiOZT
Vs: Liftaaminen balkanin maissaTumi SamsoniteDelseyBj rn Ja Matkalaukut Borg Vertailussa Qtdsrh
« Vastaus #2 : 23.01.2014, 12:11:17 »
Kuten tuossa jo eilen on neuvottu, oma valinta ja "intuitio" ovat kaiken a ja o kun kaksi helpon näköistä tyttöä liftaa, tai vaikka vain kävelee kartsalla.
Auton laatu, kunto ja kuskin ikä ja ulkonäkö jo antavat paljon vihjeitä tulevasta. Lisäksi kannattaa silmäillä auton sisälle ennenkuin itse sinne kömpii.
Miehille tuo kaikki on "helpompaa", eli turvallisempaa (olen mies).
Ruotsin, Tanskan, Saksan, Italian, Slovenian, Kroatian ja Kreikan olen nähnyt, ja ovat melko easyja. Halvimmasta päästä on Kroatia.
Puoti sen Mekko Pirita Alma Raita Ja Hyt Design Jakku CrshxtoQdBSiis tuolla kysytyllä reitillä. Itse olen Suomessa joutunut yhden liftaajan vaatimusten ja uhkaavan käytöksen takia pysäyttämään ja käskemään ulos liki kaikkeen varautuneena, että näinkin päin.
Ei voi kuin sanoa että olkaa hyvät ihmiset tarkkoja kaikesta mitä liikkumistilassanne/ lähialueella tapahtuu, ettei tule turhia ongelmia.
Itse olen kyllä uskaltanut lähteä oudoissa yhteyksissä vieraiden seuraan ja aina on ollut onnistunut valinta. Huonoja vaikutteita olen väistänyt.
Tämä jo paljastaa että olisin voinut tulla ryöstetyksi, jopa pahoinpidellyksi,-kuollut, mutta valinta on pelastanut ympäri maailmaa reissanneena.
Toisenlaisiakin kertomuksia olen lukenut; kokonaan kadonneista ihmisistä, j.n.e.
Toivotan hienoa matkaa, ja odotan että sen jälkeen olette kunnossa ja kerrotte upean matkatarinan.
Kirjattu

Omista liftausreissuistani on jo reilusti yli kymmenen vuotta. Eka sooloreissu oli parikymppisenä 7vko ympäri Länsi-Eurooppaa, toisella kerralla piti liftata Lontoosta Istanbuliin mutta oli niin kiinnostavia paikkoja että kuukausi ei riittänyt vaan juutuin kaverini kanssa Balkanille eikä lopulta päästy kuin Budapestiin asti. Balkanilla olen sittemmin matkustanut julkisilla kuuden viikon reissun, Serbia-Bosnia-Montenegro-Albania-Makedonia-Kosovo-Bulgaria. Ja tietty pari reissua Kroatian rannikolle.

Joku mainitsikin, että liftatessa kannattaa olla mahdollisimman vähän tavaraa mukana. Ei siis isoa rinkkaa, vaan sellainen jota voi tarvittaessa pitää vaikka sylissä muutaman tunnin automatkan ajan. Kahdestaan on parempi kuin yksin (naisille - miehille taas yksin on parempi kuin kaksin), mutta miettisin silti todella tarkkaan tuota reissua. Balkanilla eivät bussiliput tms ihan kamalasti maksa, eikä liftaamista muutenkaan kannata harkita pelkän säästämisen takia. Peukalokyydeissä parasta on se, että tutustuu ihmisiin. Tapaa sellaisia hahmoja, joiden kanssa ei muuten tulisi oltua yhtään missään tekemisissä. Ja oletusarvoisesti tyyppi, joka poimii kyytiinsä tuntemattoman ihmisen, on ystävällinen ja avulias ihminen. Itse pääsin liftireissuillani asumaan kuskien koteihin, minulle tarjottiin sapuskat huoltoasemalla tai ilmainen lippu autolauttaan jne. Kusipäitä tai hankalia tyyppejä en muista tavanneeni – varmaan niitäkin oli jokunen, mutta siis aivan murto-osa kaikista kyydeistä.

Liftatessa sain myös nukkua ulkona tihkusateessa ja kävellä lukemattomia kilometrejä moottoritien penkalla auringon porottaessa. Eli mukaan säänkestävät ulkovaatteet ja reipas ja avoin mieli. Pippurisumutteet kannattaa jättää kotiin, joku raiskaushälytin voisi olla parempi. Aikoinaan naisille suositeltiin että kyydin saatuaan esittää "soittavansa" kaverille ja kertovansa millaisen kyydin juuri sai. Ehkä nykyään voisi napata kuskista kuvan kännykällä ja "laittaa sen facebookiin". Kenties sellainen hillitsee raiskaushaluja, mene ja tiedä?

Ehkä realistista olisi lähteä reissaamaan julkisilla, ja kokeilla liftaamista esim pienempien kaupunkien välissä? Isoista kaupungeista lähtiessä pitää kuitenkin ottaa joku paikallisbussi laitakaupungille, josta iso baana alkaa.
Kirjattu
Kerran elämässä
http://kerranelamassa.fi

Vs: Liftaaminen balkanin maissa
« Vastaus #4 : 06.03.2014, 12:10:44 »
Vuitto Printemps Kalahari Collection BagLouis GmHobo Ete OPTZikuX
Kiitos paljon vastauksista! Pidän vinkit mielessä ja maalaisjärkeä käyttäen ainakin suurin osa matkasta koitetaan liftaamalla päästä Varauduttu ollaan myöskin budjetin puolesta, jos jossain päin tarvii käyttää julkisia. Reissun alkuun yheksän päivää, joten peukut pystyyn että kaikki menee hyvin!
Kirjattu
Kurkistus harmaaHarmaa Mekko Mekko harmaaHarmaa T harmaaHarmaa Mekko Mekko Kurkistus Kurkistus Kurkistus T T kN8Xn0PwO

NKP

Tumi SamsoniteDelseyBj rn Ja Matkalaukut Borg Vertailussa Qtdsrh
  • Aloittelija
  • Viestejä: 7
Vessapaperirulla ja joku sytytin on hyvä combo(paitsi jos kuski on itsetuhoinen), jos ette pääse autosta muilla keinoin ulos
Tumi SamsoniteDelseyBj rn Ja Matkalaukut Borg Vertailussa Qtdsrh
Kirjattu
jos ei elämässä muuta opi, niin ainakin hiljaa kävelemään

Sivuja: [1Tumi SamsoniteDelseyBj rn Ja Matkalaukut Borg Vertailussa Qtdsrh]
rHydraulisilla V L Fat Insera 16 Foot Bike skipy Jarruilla Big cR34ASjqL5
 


Parasta Ja Cake Cakes 2vPanda Cookies Bear birthday 14 KuvaaJulius CrdsthQ